måndag 17 september 2012

derby

"I början av andra kommer det att smälla, du kommer att få bra bilder", sa man till mig när jag kom till Råsunda igår eftermiddag.
   Och mycket riktigt: I början av andra halvlek tändes både norra och södra stå upp av bengaler. Domare Jonas Eriksson avbröt programenligt matchen medan bengalerna brann ut och efter en stund kunde bollsparkandet återupptas.
   Ingen var förvånad. Ingen höjde egentligen på ögonbrynen. Det här var sista derbyt på Råsunda och om det är någon match där man kunde förvänta sig stök, så var det väl under den här matchen. Utom möjligen Magnus Pehrsson, tränare i DIF, som på presskonferensen sa att hans lag stördes av avbrotten. AIK:s Andreas Alm verkade å andra sidan vara mycket förberedd på stöket - kanske såg han det mest som ett naturligt avbrott i verksamheten.
   Det kanske inte är så mycket att säga om - men lite sjukt är det ändå att man tar för givet att det kommer att brinna under en fotbollsmatch.
   Det som däremot var förvånande var att ett av lagen gjorde tre mål. Derbymatcher är oftast fotbollsmässigt bedrövliga tillställningar där två ängsliga lag på sin höjd brukar knorrvla in varsitt uschligt mål.

 Mohamed Bangura stänker in 0-2....

....och blir precis så här glad.

Daniel Majstorovic debuterar i detta års allsvenska och blir så här glad vid slutsignal. 


 Niklas Backman och Alexander Milosevic i klacken på Norra Stå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar